Vida eterna

Vida eterna! Juan 3:16
Porque de tal manera amó Dios al mundo, que ha dado a su Hijo unigénito, para que todo aquel que en él cree, no se pierda, mas tenga vida eterna. Juan 3:16

Ioan 3:16 reprezintă marea promisiune a lui Dumnezeu care iubește și caută salvarea ta.

De așa manieră a iubit Dumnezeu lumea, încât a dăruit. Maniera lui Dumnezeu de a iubi, e supremă, unică și specială pentru că ea este nepărtinitoare. Pentru ca oricine crede, lărgește teologia calvină a predestinării, lovind acolo unde egoismul omului protejează ideile înguste ale conservatorismului său.

Iubirea oferă daruri, iar Dumnezeu a dat prin întrupare pe Hristos pentru a câștiga iubirea ta, nu prin forță, ci prin harul pe care nu îl meritai. A te pierde, așa cum prezintă traducerea spaniolă, îmi oferă imaginea dezastrului pentru un om căruia i s-a dat totul, dar a refuzat conștient marea iubire și salvare venită la Golgota. Bătrânul Nicodim, ca receptor al mesajului iubirii, trebuie să primească iubirea lui Dumnezeu și iertarea fără efortul uman, fără faptele Legii, a sitemului religios iudaic.

Nu i-a venit ușor, mai ales că era fariseu. Dar era și om spune Ioan, pentru că între farisei era un om. Omul tău lăuntric are nevoie de o iubire necondiționată și capabilă să ofere. Mântuirea reprezintă salvarea credinciosului prin jertfa lui Hristos. Noi nu contribuim cu nimic la mântuire, ci doar cooperăm prin credință și liber arbitru la procesul mântuirii. Acceptă salvarea și bucură-te de eternitate.
Iubirea lui Dumnezeu și viața eternă! Doar să crezi și nu te pierzi!